Online Marketing Hírek – 9.hét

Dátum: 2021.03.05.

l

Szerző: Nyírő Anna

Mostantól elérhető az Instagram-on a Live Rooms! 

A Live Rooms segítségével akár 4 instagram fiók is élőzhet egyszerre! Ez nagyon hasznos lesz majd élő koncertekhez, interjúkhoz, kérdezz-felelek adásokhoz, de akár főzőtanfolyamokat is lehet majd csinálni vele. A nézőknek vagy jelvények vásárlására lesz lehetőségük vagy a tartalom előállítóknak közvetlenül is fizethetnek. Adománygyűjtésként is funkcionálhat egy-egy ilyen live, illetve azok a felhasználók, akik rendelkeznek Instagram Shop-val, azok élőzés közben is tudnak így értékesíteni. 

Ugyanúgy kell majd elkezdeni az élőt, mint a hagyományos verziónál, csak a Live Rooms funkciót kell választani. Ezután láthatjuk majd, hogy kik szeretnének csatlakozni az élő videóhoz vagy kik a meghívott vendégek. Lehetőség van arra is, hogy később kapcsolódjon be valaki a videóba, így meglepetés vendégeket is tudnak majd hívni a felhasználók. Minden élő videóról a vendégek és a saját követőink is értesítést kapnak majd, így az elérést is könnyen lehet növelni. 

Az élő videók létrehozóinak ugyanazok a funkciók állnak majd rendelkezésére, mint mikor egyedül készíti a videót: például jelenteni vagy blokkolni is tudja majd a kommenteket.

Forrás: SEJ

 

A Facebook Magyarországon is elindítja a tényellenőrzést!

2021.március 2.-án indult el Magyarországon is az AFP bevonásával a Facebook tényellenőrző. Ennek lényege, hogy a Facebook mostantól szűrni fogja az álhíreket, az álhíreket közzétevő domain-eket és oldalakat pedig azzal bünteti majd, hogy megvonja tőlük a bevételszerzési valamint a hirdetési lehetőséget és az elérésüket is csökkenti. Az olvasóknak pedig jelezni is fogja, hogy álhírrel találták szemben magukat. Maguk a tényellenőrző programok nem, de a Facebook viszont eltávolítja azokat a fiókokat, melyek megsértik a Közösségi alapelveket vagy hirdetési irányelveket, illetve a clickbait tartalmak elérését is csökkenti. Az AFP már 17 európai országban, 12 különböző európai nyelven működik.

Forrás: Marketing Morzsák

 

TikTok hirdetési tippek egyenesen a TikTok-tól!

A TikTok elhozta nekünk a TikTok for Business felhasználói fiókot, ahol statisztikákat, marketing tippeket biztosítanak számunkra, ráadásul egészen az alapoktól kezdve. Az applikáció 2021-ben a becslések szerint már az 1 milliárd felhasználót is elérheti, így mindenképp hasznos lehet – persze, ha a célközönségünk fiatalokból áll – elindulni ebbe az irányba is. Ráadásul most ennek segítségével egy tökéletes alap tudással is felszerelhetjük magunkat.

Forrás: Social Media Today

 

Szükséged van egy kis segítségre online marketing terén? Hirdetésekkel, social media-val vagy e-mail marketinggel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot és beszélgessünk róla! Biztosan tudunk Neked segíteni.

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598