Online Marketing Hírek – 10.hét

Dátum: 2021.03.12.

l

Szerző: Nyírő Anna

Burger King poszt – majdnem jól sült el!

Nőnapra a Burger King közzétett egy olyan posztot, amiben mindössze egy mondat szerepelt: “A nőnek a konyhában a helye.”. Ez valóban elég figyelemfelkeltőre sikerült, majd alatta az első kommentként oda is írták, hogy természetesen csak annak, aki szeretné. Állításuk szerint, mivel mindössze a séfek 20%-a nő, ezért ők elindítanak egy olyan programot, amiben “a Burger King női alkalmazottai megvalósíthatjuk a kulináris álmaikat”, így javítanák az éttermükben dolgozó nők arányát, bátorítsák a nőket arra, hogy a vendéglátásban, séfként helyezkedjenek el.

Azonban az interneten elsősorban csak a posztban szereplő egy mondat képernyőfotója kezdett el terjedni. Bár vannak, akik tisztában vannak a poszt lényegével és az alatta található kommenttel is, mégis úgy gondolják, hogy mindezt egy teljes posztként is megírhatták volna és nem kellene kattintás vadászatra használni a szexizmust. A posztot azóta törölték, de a képernyőképek továbbra is keringenek az interneten. Egy biztos, azt ismét sikerült elérniük, hogy mindenki róluk beszéljen…

Forrás: Marketing Morzsák 

 

Bejegyzések visszavonása a Twitteren!

A Gmail-hez hasonlóan, ahol egy e-mail elküldését követően 30 másodpercünk van meggondolni magunkat és visszavonni a levelet, most a Twitter is ezen a funkción dolgozik. Bár ez nem az a szerkesztés funkció, amit a felhasználók régóta szeretnének, mégis segítséget nyújthat számukra. Ez a funkció abban az esetben is jó, ha valaki rájött, hogy valamit hibásan írt le és javítani szeretné, de akkor is, ha valami olyat tett közzé, amit rögtön megbánt és inkább gyorsan le is törli. 

 

 

A Twitter tavaly elmondta, hogy már készítik elő, hogy milyen funkciókat tudnak majd kizárólag a fizetős felhasználók használni. Többek között a fent említett lehetőség is terítéken van. Kérdőív segítségével érdeklődtek a felhasználóknál, hogy melyik a legfontosabb vagy éppen leginkább elhanyagolható funkció a számukra. Ahogy azt már korábbi cikkünkben is írtuk, jó ideje vizsgálják már, hogy mi minden mást adnának még az előfizetőknek – például extra tartalmakat fiókoktól vagy hírlevelet. 

Forrás: CNN 

 

Új funkciók a Google Maps-ben!

Míg korábban véleménynyilvánítással lehetett képeket csatolni egy-egy helyhez a Google Maps-ben, úgy mostantól már nélküle is megtehetjük. Egyszerűen csak rá kell kattintsunk a “Frissítések” menüpontra, azon belül pedig a “Friss fotó hozzáadása” gombra. Bármennyi képet választhatunk, majd egy rövid leírás hozzáadásával már egy kattintással közzé is tehetjük őket. Ez kicsit hasonlít a közösségi médiákban való fotó posztolásra. Ezzel segíthetünk másoknak dönteni abban, hogy ellátogassanak-e a helyre vagy sem. 

Ami viszont ennél is jobb funkcióként érkezik a Google Maps-be az nem más, minthogy a hiányzó útvonalakat mi is meg rajzolhatjuk majd! Megváltozott egy útvonal esetleg még nem szerepel a térképen? Desktopon lehetőségünk lesz ezeket pótolni. Mindössze rá kell kattintani a oldalsó menüsorban található “Térkép szerkesztése” gombra, majd a “Hiányzó utak” lehetőségre és már kezdhetjük is a rajzolást. Mindezek mellett lehetőségünk lesz utcaneveket átírni, haladási irányt megváltoztatni, helytelen utakat törölni. Amennyiben ideiglenesen lezártak egy utat, még azzal kapcsolatban is értesíthetjük a Google-t, meg tudjuk adni a dátumot, okokat és pontos irányokat.

 

 

 

A következő hónapokban ezek a funkciók elérhetővé válnak szerte a világban, sőt! A Google célul tűzte ki magának, hogy egy új közösségi kihívás segítségével 2021.április 12.-ig 100.000 vállalkozás frissítését vigyék véghez amiatt, hogy a visszajelzésekkel segítik őket a jövőbeni kampányok létrehozásában.

 

Forrás: SEJ

 

Szeretnéd, ha valaki levenné a válladról az online marketing feladatainak terhét? Ránk számíthatsz! E-mail marketing, PPC, social media, webanalitika… Mi mindenben tudunk Neked segíteni. Nézz szét weboldalunkon és vedd fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598