Online Marketing Hírek – 19.hét

Dátum: 2021.05.14.

l

Szerző: Nyírő Anna

Mely iparágak futnak a legjobban TikTok-on?

A TikTok 2016-os elindulása óta már több mint 689 millió felhasználóval büszkélkedhet. A körülbelül 25 milliárd megtekintéssel rendelkező #smallbusiness hashtag célja az volt, hogy a kisvállalkozások növeljék márkájuk népszerűségét. A money.co.uk pénzügyi szakemberei most a #smallbusiness hashtag alatt megjelenő videókat vette szemügyre és megvizsgálta, melyek teljesítettek a legjobban (like-ok száma). 

A vizsgálat során az alábbi rangsort állították össze:

  1. Szépségipar
  2. Divat
  3. Ékszer
  4. Művészet
  5. Lakberendezés
  6. Étel
  7. Mobil kiegészítők
  8. Takarítás, karbantartás
  9. Gyerekjátékok
  10. Fogászat

Forrás: Marketing Morzsák 

 

Mikor posztoljunk a közösségi médiában?

A Sprout Social egy 20 ezer mintás kutatás segítségével vizsgálták, hogy az ügyfelek mikor posztolnak és azok a posztok mennyire teljesítenek jól vagy éppen rosszul. Ez alapján a kutatás alapján kedden, szerdán és pénteken délelőtt 9 és délután 13 óra között teljesítenek a legjobban a bejegyzések, míg a hétvége a legrosszabb.

Alapvetően hétköznap és azon belül is délelőtt érdemes Instagramon is posztolni, Twitteren pedig elsősorban szerdán, az a nap működik a legjobban.

Azonban érdemes megnéznünk a saját Facebook oldalunkon elérhető táblázatot, ami azt mutatja meg, hogy a közönségünkből melyik napokon és hány órakor vannak fent a közösségi oldalon a legtöbben, érdemes lehet ehhez igazítani a posztolásainkat is. Ezt a Creator Studio “Elemzések” fülén, azon belül is a “Célközönség” fülön találod. Kattints az “Összes követő” menüpontra, és meg is találod róla a diagramot.

Forrás: Social Media Today 

Automatikus fordítás a Youtube-on?

Portugál felhasználók vették észre, hogy egy felugró ablak jelzi azt a lehetőséget, hogy az idegennyelvű tartalmakat (címeket, leírásokat, a szöveges információkat) saját nyelvünkre fordítja a videómegosztó portál – automatikusan. Kíváncsian várjuk mikor lesz ez a funkció itthon is elérhető.

Forrás: Marketing Morzsák

Szeretnéd, ha vállalkozásod az online marketing világában is szárnyalna, hogy így is növelhesd a profitodat? Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk benne!

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598