Online Marketing Hírek – 18.hét

Dátum: 2021.05.07.

l

Szerző: Nyírő Anna

Twitter: Tip Jar avagy hogyan keress pénzt?!

Első körben azok a Twittert angol nyelven használó újságírók, non-profit szervezetek és alkotók (feltehetőleg videós, kommunikációs, tanulási vagy hír formátumokat létrehozó felhasználók) élhetnek a Tip Jar lehetőséggel. A kedvelés ikon mellett megfog jelenni egy Tip Jar ikon is, ami a fizetési módokra vezet majd. Jelenleg a Bandcamp, a Cash App, a Patreon, a PayPal és a Venmo közül lehet választani. Ezzel a funkcióval a Twitter a Facebook és a Youtube útjára lép, hiszen a videómegosztón is nagyon sokan sok pénzt keresnek tartalmaikkal. A pénzből a Twitter semmit sem kap, szándékuk az, hogy ezzel elismerést mutassanak és támogatást nyújtsanak a felhasználók. 

Forrás: SEJ 

 

Facebook és az adatgyűjtés

A Facebook jelenleg a iOS 14 frissítése után a felhasználóknak engedélyt kell adni az adatok gyűjtésére, ezért olyan figyelmeztetéseket jelenít meg a Facebook és Instagram felhasználóknak, amiben jelzi, hogy az applikáció az adatgyűjtések engedélyezésének köszönhetően lehet ingyenes. Céljuk az edukáció, hogy a felhasználók tisztában legyenek azzal, hogyan is működnek a személyre szabott hirdetések, mi történik az adatokkal, illetve miért is fontos, hogy ne csak az alkalmazáson belülről, hanem más weboldalakról is begyűjtsék őket. 

Maga a frissítés alapvetően is lehetőséget ad ezeknek az adatoknak a begyűjtésére, azonban harmadik fél kezébe nem kerülhetnek.

Forrás: Marketing Morzsák

 

Új üzenetküldési funkciók érhetők el Facebook-on és Instagram-on! 

Messenger

Messenger frissítések között például megjelent az Archiválás, amikor is a beszélgetés balra húzásával archiválni tudjuk azt, így nem kell véglegesen törölnünk, egyszerűen inaktívvá tehetjük. Így megmaradnak az előzmények is és bármikor folytathatjuk a kommunikációt. 

A hangfelvételek eddig úgy készülhettek el, hogy amíg lenyomták a hangrögzítés ikont, addig rögzítette a beszédünket, amit szerettünk volna, majd annak elengedésével már el is küldte a felvételt. Mostantól egy koppintással elindítjuk a felvételt és meg egy koppintással pedig leállítjuk azt. Amerikában a felhasználók 20%-a használta az audió rögzítő funkciót, így nagy frissítésnek számít, ami később egyébként az Instagram DM-ekben is elérhetővé válik majd. Új témák viszont mindkét alkalmazásban elérhetőek, akár Star Wars verzióban is. 

Instagram DM funkciók

Megérkeztek a vizuális válaszok, melyek egyelőre csak iOS-ra, de hamarosan Androidra is elérhetőek lesznek. Ezeknek a segítségével képpel vagy videóval is válaszolhatunk egy-egy üzenetre.

Mindezek mellett mostantól nem kell belépnünk a beszélgetésbe ahhoz, hogy lássuk, a másik megnézte-e az üzenetünket, ugyanis már az üzenetek listázáskor is látható lesz.

Forrás: SEJ 

 

Grow Hungary with Google

Új kezdeményezést jelentette be a Google, melynek célja a koronavírus okozta helyzet utáni gazdasági fellendülés, valamint a digitális átalakulás elősegítése. Magánszemélyek és vállalatok, vállalkozók számára is egy ingyenes programot, útmutatót kínál.

5 évvel ezelőtt indította útjára a Grow with Google oktatási programot a digitális átalakulás végett, aminek köszönhetően már több, mint 100 ezer embert segítettek digitális készségeik fejlesztésével azért, hogy karrierjükben előrébb léphessenek, vállalkozásuk növekedjen. 

Ennek az új kezdeményezésnek most az a célja, hogy a vírushelyzet után 50 ezer magánszemélyt, kis- és középvállalkozást, startup-ot segítsen a versenyképesebbé válásban. 

További információt a Grow Hungary with Google honlapján találhatsz.

Forrás: Marketing Morzsák 

 

Szeretnél Te is fizetett hirdetésekkel bevételt növelni vagy bele vágni a hírlevelezésbe? Bármilyen online marketing segítségre is van szükséged, mi biztosan tudjuk ebben is erősíteni a vállalkozásodat. Vedd fel velünk a kapcsolatot és beszélgessünk róla!

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598