SEO avagy keresőoptimalizálás – Mit kell tudni róla?

Dátum: 2020.09.14.

l

Szerző: Nyírő Anna

SEO

A SEO, azaz Search Engine Optimization, magyarul keresőoptimalizálás célja, hogy a webhelyünket organikus formában, tehát nem fizetett hirdetésekkel könnyebben megtalálják a keresőmotorok.

Egy keresés során a keresőrobotoknak nagyon fontos a relevancia. A korábbi keresések és linkek alapján azokat az oldalakat teszi előrébb, amelyeket a legrelevánsabbnak talál. Nagyon fontos, hogy az oldal jól legyen felépítve technikailag (technical), jól legyen megírva arra az adott kulcsszóra vagy témára (on-page), illetve minél több oldal hivatkozzon rá hiteles forrásként (off-page).

Technikai SEO

A technikai SEO az első lépés, aminek meg kell felelnie az oldalunknak, erre lehet építkezni. Lényege, hogy az oldalunk legyen gyors, felhasználó élmény vagyis UX szempontból is megfelelő, illetve minél inkább mobilbarát. A webhelyünket könnyen le lehet teszteli, ugyanis a Google készítette egy oldalt, amivel kifejezetten pontos információkat kaphatunk róla, így a hibákat is könnyebb javítani. A mobilbarát tényezőt is le lehet ellenőrizni a szintén a Google által készített oldalon.

On-Page, vagyis tartalmi SEO

A on-page, vagy ahogy még szokták hívni on-site SEO lényege, hogy tartalmilag legyen optimalizálva a weboldalunk. Amik fontosak:

  1. elsődleges kulcsszó
  2. weboldal url-je
  3. az oldal címe
  4. a tartalom (bekezdések,stb)
  5. címsorok
  6. meta leírás
  7. képek címei, alternatív szövegek

Off-page SEO

Ezt azért is hívják off-page-nek, mert nem a weboldalunkon történik, mégis nagy hatással van rá. A már korábban említett releváns hivatkozásokról szól. Minél több releváns oldal hivatkozik a miénkre, úgy, hogy a megfelelő kulcsszóra / kifejezésre van téve, annál relevánsabbnak tartják a keresőmotorok a mi oldalunkat is, így előrébb helyezik a találati listában is. Ebben az esetben tehát számít a minőség mellett a mennyiség is.

Összességében tehát az első lépések között kell a weboldalunkon rendbe tenni a SEO-t, hiszen ez az, ami ha kész van, akkor a későbbiekben nem kerül plusz költségbe, hiszen organikusan fogja terelni a forgalmat az oldalunkra.

Kapcsolódó cikkek

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598