Online Marketing Hírek – 6.hét

Dátum: 2021.02.12.

l

Szerző: Nyírő Anna

Új pénzszerzési csatornához folyamodik a TikTok!

A Facebook után most a TikTok is nyit az e-kereskedelem felé. Működött már együtt a Shopify és Walmart cégekkel is, azonban most másként tervezik a jövőjüket. A népszerű felhasználóknak lehetővé tennék, hogy ha megosztanak a videójukban egy termékre mutató linket, akkor a tőlük származó vásárlások után jutalékot kapjanak ők maguk is. Ezen kívül a vállalatok számára biztosítanák azt a lehetőséget, hogy a katalógusukat is megmutathassák a felhasználóknak. Végül pedig elindítják a TV-shophoz hasonló mobil verziót, egy olyan livestream-et, ahol vásárolni tudnak az emberek, ez a fajta értékesítés Kínában már virágzik.

Forrás: Marketing Morzsák

 

Mostantól a Google News és a Google Discover esetén is lesz manuális büntetés!

Ez azt jelenti, hogy amikor valamilyen szabálysértés történt, akkor azt manuálisan, ember is felülvizsgálja majd. A Google súgó oldalán jelenleg még nem szerepel, hogy milyen büntetést szabhatnak ki, esetleg lefokozzák / eltávolítják-e a Discover és a News csatornájáról vagy ez esetleg tovább terjed a Search-re is.

Lássuk milyen 12 új manuális büntetést vezet be a Google!

Google News: az átláthatósági irányelv megsértése. Ez például megtörténhet akkor, amikor megjelenik a Google News-ban, viszont nem ad magáról dátumokat, információkat a szerzőről, vállalatról, elérhetőségekről.

Google Discover: 

  • Felnőtteknek szóló tartalom: amennyiben a Google meztelenséget, szexualitásan sugalló tevékenységet, szexuális tartalmat talál.
  • Félrevezető tartalom: amikor a Google úgy látja, hogy valami olyan ígéretet kapnak az olvasók, amik nem jelennek meg a tartalomban, ezáltal félrevezetik őket

Google News és Google Discover büntetések:

  • Veszélyes tartalom: ha a Google valami olyat észlelt, ami emberek vagy állatok számára súlyos és azonnali károkat okozhat
  • Zaklató tartalom: olyan tartalom esetén, amely zaklató, fenyegető.
  • Gyűlölködő tartalom: tehát gyűlöletre ösztönző tartalom
  • Manipulált média: olyan képi-, audio- vagy videótartalmat észlelt a Google, amely csalás vagy félrevezetés miatt manipuláltak
  • Orvosi tartalom: amelyben a Google orvosi tanácsadás, diagnosztizálás vagy kezelés céljából jött létre
  • Szexuális jellegű tartalom: olyan tartalom, amely konkrétan szexuális képeket vagy videókat tartalmaz
  • Terrorista tartalom: erőszakra, terrorista támadások megünneplésére buzdító, toborzó, terrorista szélsőséges cselekedeteket népszerűsítő tartalom.
  • Erőszakos és gore tartalom: erőszakot dicsőítő tartalom.
  • Vulgáris nyelv és trágárság: indokolatlan trágárságot tartalmazó tartalom.

Forrás: SEJ 

 

WordPress Gutenberg javította a webhely teljesítményt!

Bár majd csak 2021 júniusában lesz teljes a webszerkesztési élmény, azonban az új lehetőség, mégis sok jóval kecsegtet. Érthetőbb html fájlok és CSS valamint JavaScript szolgáltatás lesz elérhető.

Hasznos tanács: első körben a design-on kezdj el agyalni. Az ingyenes verzióban szinte bárki tud boldogulni, viszont ha konkrét elképzelésed van, akkor szükséged lesz fejlesztői segítségre is. WordPress módosításakor nem biztos, hogy frissül majd, ezért erre is fontos odafigyelni.

A WordPress célja, hogy Gutenberg segítségével ne a kódokra kelljen odafigyelnie az embereknek, hanem a tartalomra. Mivel ígéretesnek tűnik, ezért mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen segíthet a weboldal teljesítményének javításában.

Forrás: SEJ

 

Még nem delegáltad ki a marketing tevékenységedet, de gondolkozol rajta, hogy jó lenne, ha egy ügynökség kezelne mindent? Akkor jó, hogy ránk találtál! Nézz szét weboldalunkon és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598