Online Marketing Hírek – 41.hét

Dátum: 2020.10.13.

l

Szerző: Nyírő Anna

Biztonsági rés a WP Bakery Page Builder WordPress pluginban!

A webhelyek közötti parancsfájlok sebezhetőségét az jellemzi, hogy a támadók rosszindulatú szkriptek használatával képesek megcélozni a látogatók böngészőit, amelyeket titokban helyeztek el egy webhelyen. Annyi öröm van az ürömben, hogy ezt kizárólag a hitelesítő adatok megszerzése után tehetik meg. Ez alapvetően közel 4 millió oldalt érint, azonban nem jelent akkora kockázatot a hitelesítő adatok miatt.

Ezt a biztonsági rést mostanra rendbe hozták, az utolsó javításról szeptember 24-én írtak. A frissítésről változási naplót hoztak létre, mely a WordPress adminisztrátori beépülő modul területén jelenik meg.

Forrás: SEJ

A Google indexeléssel való bug-ja hamarosan megoldódik!

Az előző heti cikkünkben említett indexelési probléma részben megoldódni látszik! A Google állítása szerint a mobil indexelési probléma már nagyjából meg lett oldva, az URL-ek 99%-a helyre lett állítva. Azonban a kanonizáció még nem áll ilyen jól, még mindig mindössze 55%-osan van kész. Egy biztos, legalább dolgoznak rajta! Reméljük hamar helyre áll minden.

Forrás: SEJ

Önéletrajzok a TikTokon? Miért ne?!

A pandémia miatt sajnos sokan vesztették el állásukat vagy éppen frissen végzettként, az iskolából kikerülve nem tudtak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Egy 22 éves lány, Ffion Clarke körülbelül 50 helyre adta be a jelentkezését, de a nagy részük még csak vissza sem jelzett neki. Ezért úgy döntött az önéletrajzát átalakítja videó formába, és így megpróbálja felhasználni az egyik legnépszerűbb közösségi oldalt, a TikTok-ot.

Fel is töltötte a videót és átalakította az egész TikTok oldalát, olyan tartalmakat töltött fel, amiben megmutatja milyen ügyesen vág videót, melyik tipikus interjú kérdésre milyen választ adna, milyen erősségei vannak. 2 hónapon belül felkereste őt Mike Carr, a Crowd Network vezetője, és állást ajánlott neki. Bizony könnyebben el tudja adni magát valaki, hiszen egy átfogó képet nyújtani úgy, hogy nem egy stresszes interjú környezetben kell lennie.  Így hát videó önéletrajzokra fel!

Forrás: Vice

A Google már teszteli az új “call history” funkciót a Google My Businessben!

Hogy mire is jó ez? Arra, hogy a Google keresőből vagy térképből érkező nem fogadott hívásokat 45 napig lehet majd látni! Látszódni fog majd a hívás dátuma és időpontja, valamint a telefonszám, amiről a hívást indították, így fel lehet keresni, ami mindenképp nagy segítség a cég ügyfélszolgálatának, de akár értékesítési részlegének is. A Google ezzel szintén segíteni szeretné a KKV szektort is, hogy nagyobb bevételt tudjanak elérni.

Forrás: SEL

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598