Online Marketing Hírek – 15.hét

Dátum: 2021.04.16.

l

Szerző: Nyírő Anna

Új dinamikus kizárási listák érkeznek a Google-be!

Néhány héten belül minden felhasználó számára elérhetővé válnak az új dinamikus kizárási listák, melyek azt a célt szolgálják, hogy akár egy harmadik féltől származó lista is segíthesse a munkát, például egy ügynökségé úgy, hogy mindez automatikusan frissül. Ezzel még jobban megtudják védeni magukat a vállalatok attól, hogy egy általuk nem támogatott vagy nemkívánatos tartalom mellett jelenjen meg a hirdetésük.

Így lehetőség nyílik most az egyes témákra szabott központi listák létrehozására, amik mankót adhatnak az eligazodásban. Egy fiók legfeljebb 20 ilyen megosztott kizárási listával rendelkezhet, amikben azonban több tízezer domain URL szerepelhet. 

Forrás: SEJ 

Magyarországon is elindul a Facebook Get Digital nevű digitális oktatási platformja!

A Get Digital nevű digitális oktatási platform a Harvard Egyetem és a Berkeley Kaliforniai Egyetem által összerakott segédanyagokon alapszik, Magyarországon pedig a Skool civil szervezet együttműködésével jött létre. Ezek a segédanyagok az osztálytermekben és otthon is használhatók, céljuk pedig, hogy támogató és biztonságos digitális közösségeket hozzanak létre iskolák és családok számára. 

Olyan készségek elsajátítására ad lehetőséget a diákoknak és a szülőknek, melyek segítségével felelősségteljes digitális polgárokká válhatnak úgy, hogy az ő saját kutatómunkájukon alapuló leckéket, információforrásokat kapnak.

A tanterv öt alappillére a Digitális alapismeretek, jóllét, aktivitások, önállóság és lehetőségek.

Cseh Gabriella, a Facebook Head of Public Policy CEE munkatársa azt nyilatkozta:

“Mivel a világjárvány nyomán életünk minden eddiginél nagyobb hányada zajlik az interneten, elengedhetetlen, hogy a web legfiatalabb felhasználóit felkészítsük azokkal az  ismeretekkel és készségekkel, amelyek révén a digitális előnyöket a lehető legjobban kihasználhassák. Eközben fel kell ismerjék, és el kell kerüljék azokat kockázatokat, amelyekkel az interneten találkozhatnak.  Ezen a területen a világ legkompetensebb szakértőivel és szervezeteivel dolgoztunk olyan erőforrások fejlesztésében, amelyek bár segítenek átadni az ismereteket, ugyanakkor szórakoztatóak is. Nagyon remélem, hogy a program valódi hatással lesz a fiatalok online töltött idejének biztonságára és minőségére”.

A Get Digital eléréshez kattints ide!

Forrás: Marketing Morzsák 

 

Új foglalkozási lehetőség a Linkedin-en!

Elsősorban az anyukákat és a gyermekükkel otthon maradó apukákat szeretnék segíteni azért, hogy ne kelljen az állásinterjúkon magyarázkodni a karrierjükben létrejövő szünetek miatt, így kiválaszthatják a főállású anya vagy apa munkakört. Rajtuk kívül azoknak is hasznos ez a funkció, akik idősgondozás miatt maradtak otthon, de lehetőség nyílik a sabbatical szünet beírására is, valamint szabadúszónak is megjelölhetjük magunkat cégnevek beírása nélkül. 

Forrás: Marketing Morzsák 

Opcionális like megjelenítést tesztel az Instagram

Korábban már pedzegették és tesztelték, hogy végérvényesen eltörölnék a like-ok megjelenítését, hogy az emberekben kialakult pszichés problémákat csökkentsék vagy eltüntessék, amelyeket a like-ok száma és a kedveléseket adó – vagy éppen pont, hogy nem adó emberek okoztak. Azonban nem meglepő módon ez elég vegyes érzelmeket váltott ki a felhasználókban, ezért most az opcionális változatát tesztelik, miszerint lehetőségünk nyílik majd eldönteni, hogy szeretnénk-e, ha minden úgy maradna, ahogy most is van, eltüntetjük mások kedveléseit saját magunk számára vagy kikapcsoljuk a saját like megjelenítésünket.

Forrás: Social Media Today

Szeretnéd vállalkozásoddal kihasználni az online marketing csatornáit is? Vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk beindítani vagy éppen tovább lendíteni, hogy még több profitra tehess szert és mindenki megismerjen Téged!

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598