Online Marketing Hírek – 12. hét

Dátum: 2021.03.26.

l

Szerző: Nyírő Anna

Hivatalos! Megérkeztek az Insta Story piszkozatok!

Maga az Instagram jelentette be, hogy a várva várt piszkozat funkció megérkezett, rövid időn belül mindenkinek elérhető lesz, de van, akinél már fel is ajánlotta ezt a lehetőséget. Így mostantól nem muszáj törölni és elveszíteni a story-kat, elrakhatjuk későbbre is minden probléma nélkül.

 

 

 

Forrás: Marketing Morzsák 

 

 

Egy felmérés szerint a Google keresések kétharmada után nem kattintanak a felhasználók

A SimilarWeb eredményéből kiderül, hogy a Google keresések 65%-a esetén nem kattint a felhasználó egy linkre sem.

Szinte mindenki a Google keresőjét használja, ami miután elkezdjük beírni, amit keresünk azonnal lehetőségeket dob fel elénk.  Fejlődik a kereső, így már kattintás nélkül is rengeteg információhoz juthat a felhasználó, ami miatt sok weboldal kattintásokat veszít, sőt, idővel végleg be is zárhatják az oldalt. A fent említett SimilarWeb mérésben 2020 januárja és decembere között nagyjából 5,1 billió keresést néztek meg, melyekből 33,59% végződött organikus kattintással, azonban csupán 1,59%-a volt belőle olyan, amely fizetett hirdetésre érkezett volna. 

Forrás: PC World 

 

 

Saját közösségi oldalt készít a Facebook a börtön utáni élet segítéséhez?

Egyelőre közel sem biztos, hogy valóban megvalósítják, ráadásul a nyilvánosság számára sem szándékosan tették közzé, hanem véletlenül kikerült egy link, mely egy olyan közösségi oldalra vezetett, ahova a börtönből szabadult embereket várják, hogy segítsenek nekik visszatérni és újra beilleszkedni a társadalomba. Egyelőre csak teszt fázisban van a Re-Entry nevű közösségi oldal, azonban véletlenül az Instagram felhasználók hírcsatornájának tetején hirdették meg, amiben arra kérték őket, hogy kattintsanak az alkalmazásra és a korai hozzáféréssel adjanak visszajelzést a működéséről. 

Folyamatosan azon vannak a Facebook-nál, hogy a marginalizált közösségeket segítsék valamilyen formában, 2020 nyarán például Mark Zuckerberg elmondta, hogy a faji igazságosság előmozdítása érdekében is dolgoznak termékeken, így az is lehet, hogy a Re-Entry is ennek a része. 

Forrás: Independent

 

 

Új Rich Results a Google keresésekben!

A Google a Covid-19 miatti otthoni tanulást azzal szeretné elősegíteni, hogy az oktatási weboldalak az új Rich Results-ra, vagyis gazdag eredményekre legyenek jogosultak.

Ez azt jelenti, hogy azok az oldalak, amelyek például matematikával vagy gyakorlati feladatsorokkal foglalkoznak, azok strukturált adatok felhasználásával jogosultak lehetnek rá, és így könnyebben rájuk lelhetnek a tanulók. 

A Google előírásában szerepel, hogy minimum 2 db gyakorlati problémát jelöljenek meg koncepcióként, valamint javasolják, hogy az összes ajánlott strukturált adat tulajdonságot használják, így a keresők könnyebben meg tudják állapítani, mely oldalak azok, amelyek valóban relevánsak.

Induláskor közel 1 millió gyakorlati problémát észlelhetnek olyan oktatási szolgáltatóktól, mint például a Kahoot!.

Ezen kívül a Google egy olyan oldalt is készít, mely a matematikában segíti a tanulókat. Segítséget nyújt az egyenletek bevitelében és azok megoldásának megtalálásában is. Nem csupán az eredményt szeretnék megmutatni, hanem olyan oldalakat feldobni a tanulóknak, amelyek levezetik az egyenlet megoldását, hogy megérthessék, hogyan is kell elvégezni a feladatot.

Ezzel egyidőben a Rich Result-ban megjelenő webhely tulajdonosok új reportokat is talál a Search Console-ban, hogy az esetleges hibákat könnyen kiküszöbölhesse és egyszerűbben értelmezheti, hogy mely jelöléseket tudja vagy éppen nem tudja leolvasni a Google.

Forrás: SEJ

Szeretnél egy kis segítséget kapni vállalatod felfuttatásában online marketing terén? Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot mielőbb, hiszen az idő pénz, minél előbb belevágunk, annál hamarabb válhatsz sikeressé!

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598