Online Marketing Hírek – 1.hét

Dátum: 2021.01.08.

l

Szerző: Nyírő Anna

Eltűnik a Tetszik gomb a Facebook oldalakról!

A napokban következik be a Facebook egyik legnagyobb változása: nem látszódik majd többé, hogy egy oldalt hány ember kedvelt be, sőt mostantól bekedvelni sem lehet, csak követni. Úgy gondolják, hogy a követés sokkal jobban reprezentálja azt, hogy egy oldal hány embert érdekel valójában, mert sokan csak kedvességből kedveltek be egy oldalt például az ismerősük miatt, de azonnal ki is követték. Vagy a későbbiekben követték ki, mert nem akartak több tartalmat látni tőlük.

Így viszont az adminok is már csak a követés számot fogják látni, ami elsőre sokkoló lehet sokaknak, hiszen szinte mindenki a kedvelések számára ment rá, azonban jobban belegondolva ezzel megkönnyítik az adminok munkáját, hiszen már csak azt fogják látni, hogy hány emberhez ér el valójában az, amit közvetítenek, kommunikálnak az oldalon.

Forrás: Marketing Morzsák

Új közösségi oldal a láthatáron!

Megérkezett a Clubhouse, ami egy olyan exkluzív közösségi oldal, ahova kizárólag meghívóval lehet belépni. A készítők célja az volt, hogy valami különlegeset készítsenek, ahova mindenki be szeretne kerülni, többek között a tagok, valamint a megvalósítás miatt is. Eddig olyan személyek csatlakoztak, mint Ashton Kutcher, Kevin Hart, Oprah vagy Chris Rock. Ráadásul ez a platform abban is más, hogy hangalapú. Tehát itt senki nem tesz közzé írott bejegyzéseket, hanem beszélgetésekhez lehet csatlakozni, mint egyfajta podcast. Van lehetőség nyílt és zárt beszélgetésekre is, tehát tudsz csak barátokkal is beszélgetni, de adhatsz lehetőséget arra is, hogy bárki csatlakozzon a csevegéshez úgy, hogy egyébként egyik beszélgetést sem lehet rögzíteni. Első körben leginkább hírességek, valamint elit ügyfélkörrel rendelkező személyek voltak a tagok és egyébként továbbra is működik a meghívásos módszer, 2020 decemberében már 600 000 felhasználóval rendelkezett a Clubhouse. Akik még igazán az elején csatlakoztak, ők már influenszerként is működnek a platformon, így felmerül a kérdés, hogy vajon mikor válik fontos hirdetési csatornává?

Már vannak is problémák!

Egyre több panasz érkezik azzal kapcsolatban, hogy a Clubhouse készítői egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy megvédjék a tagokat a bántalmazástól. Jelenleg visszaélési és tartalmi moderációs problémák is vannak. A Vanity Fair decemberi cikkében már arról írtak, hogy ez a platform valójában azt a célt szolgálja, hogy a hatalmasok menedékévé váljon a nőgyűlölettel és a rasszizmussal.

Hogyan lehet meghívót kapni?

Egyenlőre bármelyik iPhone tulajdonos letöltheti az alkalmazást és készíthet magának felhasználónevet, de akkor is csak meghívással léphet be. A készítők elmondták, hogy természetesen szeretnék majd kiterjeszteni a nagyközönség számára is az applikációt, azonban lassú közösségépítést terveznek, valamint számos olyan funkciót akarnak előkészíteni, ami a nagyobb létszám kezelését segítik.

Forrás: Mashable

 

6 újítás a Facebook Pages-en!

Az újítások azt hivatottak szolgálni, hogy megkönnyítsék a vállalatok, alkotók számára a közösség építését valamint üzleti céljaik elérését.

  • Egyszerűbb, újratervezett elrendezés
  • Direkt elérés a hírcsatornában, hogy könnyebb legyen a trendek követése és a követőkkel való kapcsolattartás
  • Könnyű navigáció az oldalak és a személyes profil között
  • Friss feladatalapú admin vezérlők, amelyekkel teljes vagy részleges hozzáférést adnak az oldalhoz
  • Relevánsabb értesítések
  • Biztonsági fejlesztés, például ha az oldalunk nevében hamisan kommunikálnak
  • Új szöveges kérdezz-felelek

Forrás: Facebook

 

Szeretnél Te is közösséget építeni valamelyik közösségi média felületeden? Szeretnéd, ha minél több emberhez eljutna a vállalkozásod, de nem mozogsz otthon ebben a világban? Mi segítünk!

Nézd meg szolgáltatásainkat és csomagajánlatainkat weboldalunkon és keress fel minket bátran, beszélgessünk róla!

Kapcsolódó cikkek

Feliratkozás

    Telefonszám

    +36 30 484 2598